Doaku Untukmu

Bismillahirahmanirahim..

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,
Ampun kan Lah dosa-dosa ibu bapa kami, Ampunkan segala dosa-dosa kami, Tempatkan roh ibu bapa kami disisimu Ya Allah,
Ya Allah engkau la tuhan kami yang satu, Engkaulah tuhan yang maha mendengar,
Pelihara tingkahlaku kami,
Lindungi kami dari segala kekufuran,
Ya Allah Jauhkan kami dari sifat riak, sifat tamak, sifat sombong,
jauhkan kami dari perasaan hasad dengki.

Permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah.

Amin..amin ya Rabbalalamin.

Monday, July 6, 2009

Salam



::Salam::

balik kampung yg agak menyeronokan..
ngeh..ngeh..terubatla rindu mak aku..sb aku dah lm tak balik..
die da bising2 aku tak balik..kcian die..
kbykan ms kami berborak2 tp time mlm je la..
itu ini mak aku ngadu..byk sgt la..
aku bkn rpt sgt n mak aku dulu..
just gitu2 jer..tp smenjak aku duk jauh ni,
byk mslh die cite kat aku..

smp2 jer terus bukak cite sedih..
erm..aku pantang lau dengr cite org2 sakit ni..
igt nak balik heppy2 tp dgr abg aku sakit..
ank sdra aku skit..erm..mcm risau de,tkt de..
abg aku skt mcm arwah ayh aku..penyakit keturunan..
last aku tgok die..sihat walafiat even dia da mmg de skt tu..
tp cht,bdn pon berisi, tp blk je kali ni..kurus sgt2..
nak gugur air mta ni..tp thn lg..lau aku nangis die pon nangis gak..uhuk..

takpela..ujian tuhan bg kat die..
ank sdara aku pon skit..
baru umur 2 tahun..tp die dah skit..
die pon dh kurus...cian tgok..tp aku tak tau nak wat mcm mn..
korang tau kan penyakit buasir tu..
aku tak sure penyebab die dpt pnyakit tu..
dulu tak..skang makin jadi2..
nak nanges je sepanjang ms..
pegi klinik pon doktor tak berani nak buat pape..sb kecik lg..
-korang tau ubat tuk buasir??bg tau erk-

tp dlm sedih2 tu de gak berita gembira..
heheh...nantila aku citekan..

6 comments:

d i D a_LittLeBaby said...

besa la tu sis..
dalam hidup ini...
mane ade yang tak de masalh...
prob came with our life together-gether with our happiness...hahahah...betul ker?ayat dida nie..tunggang langgang ar..hahahha

Naniey said...

heheh..yup

~ceRRy beRRy~ said...

ciannya abg ngan anak sdara akak tuh..
akak kene pesan ngan abg akak jgn makan mknn pedas2..nnti lg pedih..
pastu manyakkn mkn limau@betik..air masak..supaya lncar sket ms nk buang..

cite gembira tuh apa plak..??
hehehe..

d i D a_LittLeBaby said...

=)

Naniey said...

to ifa - abg akk skit diabetis dek...ank sdra akk tu yg buasir..die kecik lg ifa..tak tau pape pon..suh mkn ubat pon ssh..tu yg kecian..huhuhu

neezareef said...

sian nye...dugaan tul kan