Doaku Untukmu

Bismillahirahmanirahim..

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,
Ampun kan Lah dosa-dosa ibu bapa kami, Ampunkan segala dosa-dosa kami, Tempatkan roh ibu bapa kami disisimu Ya Allah,
Ya Allah engkau la tuhan kami yang satu, Engkaulah tuhan yang maha mendengar,
Pelihara tingkahlaku kami,
Lindungi kami dari segala kekufuran,
Ya Allah Jauhkan kami dari sifat riak, sifat tamak, sifat sombong,
jauhkan kami dari perasaan hasad dengki.

Permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah.

Amin..amin ya Rabbalalamin.

Wednesday, July 1, 2009

ko kutuk aku...aku kutuk ko

::Salam::

tajuk di entry ini tidak de kn mngena dgn penulis.

br sje membc satu laman blog..
rase2nyer owner die perempuan kot..
tak sure tp nm ppuan..tak tau la nm timangan or nm glamor..
pic diri sendri pon tak tau de tak..
just terbc entry yg terlatest..

taknak tunding jr kat sape..
lau "die" terbaca n terasa..maaf lah..
owner tersebut..mengutuk blog org len..
contohnyer begini..
blog perempuan : Blog A
blog yg dikutuk : Blog b

owner blog a kutuk blog b sb mnggunakan bahasa yg keterlaluan sperti
anjing,bangang dll..tanggapan blog a bhawa bahasa sperti itu boleh
mempengaruhi menteliti msyarakt melayu..

tp yg hakikatnye blog a juga menggunakan perkataan yg lebih kurang sm shj..
contohnya bangsat.

pe bezanye blog a dan blog b???
sedangkan blog a adalah melayu..
knp melayu brgaduh sesame melayu
ko kutuk aku,aku kutuk ko balik

bukan niat utk memalukan,bukan tuk meghina,
tp utk peringatan pd diri sendri.


p/s - mengukur baju dibadan sendiri lebih elok...

10 comments:

zetty said...

sy tgk pun kdang2 ad jgk blog y mggunakan bhs y agak ktrlaluan...mereka x sedar ke trdpt pmbce y x suke mndgr krktaan sprti itu..trmasukla sy...huhuhu

Nurul aIn said...

bila da same2 melayu mcm tu
mmg da cermin kan melayu memang cm tu? kan?ermm~~

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

sabar je la kan..
manusia macm-macam..
erm.. tetibe takut pulak..

fazrin2211 said...

tambah 1 lagi blog, blog C = blog naniey


hehehe..blog c, sila la bagi link blog a dan blog b,hahaha

jemarisepi said...

X BAIK KAN..SKER HATI TUAN NYA BLOG LAH KAN,DIA NYA RASA..ORG BLOG LAIN YG SIBUK2 APA KIS..TOL TAK..NAPA NAK KENA KUTUK BLOG ORG LAIN..JAGA BLOG SENDIRI DAH LAH..HUHHHHH
MANUASIA NI MMG,DIRI SENDIRI X NAMPAK..ORG LAIN NAMPAK JER SILAP NYA..

~ceRRy beRRy~ said...

hoho..
ifa x suke pegi blog yg suke kutuk mengutuk nih..
x mesra dunia blog kite nnti...
hehehe...

MISZ NaNa said...

biasanya orang melayu yang menjatuhkan orang melayu sendiri hmmm...

asna cute said...

Apa punye orang dah..

Biasa la sis rambut same hitam hati lain2. dia nak betulkan orang tp dia sendiri tak betul...

dunia semata-mata. =))

Naniey said...

hehehe...yup btol tu...to fazreen ..blog c tak boleh bg link blog a n b..sb blog c pon tak igt link tu..hahaha

Annurkasih said...

ade satu blog tu...ada pemberi komwn yg agak keterlaluan...tp dia letal anonymous je la..rasanya cik anon ni jeles kot.haha...buat org geram je.suka ati org la nak taip apa kat blog kan...hehehe=p