Doaku Untukmu

Bismillahirahmanirahim..

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,
Ampun kan Lah dosa-dosa ibu bapa kami, Ampunkan segala dosa-dosa kami, Tempatkan roh ibu bapa kami disisimu Ya Allah,
Ya Allah engkau la tuhan kami yang satu, Engkaulah tuhan yang maha mendengar,
Pelihara tingkahlaku kami,
Lindungi kami dari segala kekufuran,
Ya Allah Jauhkan kami dari sifat riak, sifat tamak, sifat sombong,
jauhkan kami dari perasaan hasad dengki.

Permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah.

Amin..amin ya Rabbalalamin.

Wednesday, April 8, 2009

To Asnacute

wink...wink...pale fenin...de bintang2 tas pale kah..kah..kah..
ok2 ent3 nih khas tuk Cik Asnacute...ni bukn tas permintaan die tp aku nk share smthing that sme org akn lalui..
ekceli die ty kat aku sal tunang..so aku kan citer dr a-z..
aku takde lah xprience manyak sgt..tp sb dah lalui alam pertunangan ni kan..taulah ckit2...
First thing is..of coz kiter kn bersedia..lau tak sedia..mmg tak jadilah bukan...then Asna ty mcm mn mule2 bg tau mak pasal nak tunang..
seyesly...cik comel bg tau mak dlm fon jerk...tefon my mum n ckp yg aku nak tunang..pastu mak ty n sape..citer ckit2 ttg mr.fience...luckyly..mr.fience ni dah 2 x pegi beraya so my mum mmg knl..
my mum tak byk ckp n songeh..just ok ajer..heheh.
aku decide nk tunang nih pas dah pk 40 x...coz mende ni bkn mende men2..
mmg plan tul2...kiteorg takde sesi risik merisik or family mr.fience dtg nak ttpkan tarikh tunang k..seyes mmg kiteorg buat seme..kah..kah...scam selfish jer..hahah..no lah..nak memudahkan jerk..
sesetengah org akn dtg merisik dulu n ttp tarikh tunang..aku tak..aku diskas n mr.fience n ttp tarikh bg tau my mum n my bakal mother in low...so diaorg pon tak byk sgt soal..just say yes...
dlm ms wat prepareration tuk engage nih...mmg kiteorg wat sendri2 jerk..
mmg aku tkde pon balik diskas n my mum...coz keje kan..ssh ckit..seyes bincg kat tefon jerk..
hahaha..gamble kan..
brg hantaran kami yg beli...cincin pon kami yg g sendri...hantaran aku n mr.fience pun 60% aku wat sndri..
2 hr sblm majlis br aku balik kg...so kesimpulannya mmg mende nih kami wat sendri.
cm kenduri jek my mum uruskan..
seme bende yg len kami yg uruskan...kami tak libatkan adik beradik coz tak nyusahkan diorg
baju pun g cr sndri..kah..kah...
duit of coz lah sndri kan...hehehehe
so tuk Cik Asnacute..lau de pape ag...just ty k..nanti lau cik comel leh jwb..cik comel jwb..lau takpat jwb..kite sm2 fikirkan..hehehe


Cik Comel MyEm0.CoM
___________________________________________________
Terima kasih kerana sudi membaca ent3 ini..komen anda amat dihargai....('_')___________________________________________________

7 comments:

asna cute said...

Wahhh~ thanks a lottt cik comel! really apprenciate sgt entry nie~~~

Hemm senang jer kan tuk cik comel uruskan... asna rasa asna tak dpt kot ikut cara cik comel~... cz asna ada masalah mcm ne nak bukak mulut ckp ngan ayah asna lorr...

if mak asna mmg akn ikut rentak ayh asna jer. So nak tak nak asna kena ckp ngan ayh gak. Huaaaa~ tension lak pasal benda nie~.

Uhuks! kan best if asna ckp...
Ayah~ asna nk tung buln tett boleh?
Ayh: ok bley xde masalah~

Huaaaa =( stress~

~AwanDanya~ said...

same cam akak dulu jugak la..cumenya..akak 100% wat sdiri barang hantaran utk 2-2 pihak..

mase dcide nak btunang tu pun diskas sesame sdiri ktorang jer...cuma akak btau mak akak tarikh abg akak nak datang n abg akak bagi tau mak die jer bnda yg same

..n yg paling best..akak tak penah jumpa lansung bakal mak mertua n pak mertua akak sblm ari ptunangan tu..akak cume kenal adik n kakak die je..tp abg akak memang byk kali la jumpe ngan parents akak..huhuhu...

neway now..kitorang dah kawen pun..same tu our marriage preparation..pun we all yg buat 100% sdiri utk brg2 hantaran..termasuklah keje2 menghias meja makan pengantin dan bilik tidur pengantin..definetely akak yg buat sdiri..

cume khemah kenduri n masak memasak makanan kenduri jer mak akak yg handle..

tp sbnrnya lagi puas ati kalo dapat wat semua sdiri..memang sgt2 puas ati..cume..penat je lah yg tak sanggup nak dibayangkan....

Naniey said...

hehehe..to asna - ekcely parents akn fhm lau kite ckp bek2..dulu mmg cik comel tkt nak ckp..tp lau tak ckp mcm mn nak teruskan..heheh..lg pun kite wat mende bek kan...so beranikan diri..

to sis danya - nani pon cam tu gak kak..tak penah jump parents die..hehehe..cm org dulu2 kan..

asna cute said...

Hemmm asna skrg mmg ngah tunggu masa jer nak ckp kat parents asna nie. tunggu lepas abis exam sabtu nie jer nk asna bersuara.. Harap semua berjalan lancar amin~..

Benda nie semua asna xde pun citer kat blog cz lum comfrim pape lagi~
So kot sesapa bace harap maklum yea~
=)

Thanks cik comel~

~AwanDanya~ said...

n again..akak xleh nak masuk kat chatbox cik naniey.,,so terpakse jerit kat sini....mownink naniey...akak dah tak bosan dah..smlm je bosan..arini takleh nak bosan lagik..keje banyak.

~ceRRy beRRy~ said...

waaa..
de x nasihat klu ckp nk g h0meym00n tp x kawen lg??
ngeh3..tettt!! hahaha..
just kidding..
[jgn layan ifa yg weng ni yep~!]

✖cikin✖ said...

hehehe
cam best jew denga cite korng ni
cikin nk cite expirience pun xde
ag
hehehe