Doaku Untukmu

Bismillahirahmanirahim..

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,
Ampun kan Lah dosa-dosa ibu bapa kami, Ampunkan segala dosa-dosa kami, Tempatkan roh ibu bapa kami disisimu Ya Allah,
Ya Allah engkau la tuhan kami yang satu, Engkaulah tuhan yang maha mendengar,
Pelihara tingkahlaku kami,
Lindungi kami dari segala kekufuran,
Ya Allah Jauhkan kami dari sifat riak, sifat tamak, sifat sombong,
jauhkan kami dari perasaan hasad dengki.

Permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah.

Amin..amin ya Rabbalalamin.

Thursday, October 8, 2009

sesaje nak update

Salam..

bile dah terpandangkan tajuk tu,
korang mesti dah gak kan..heheh
aku sesaje je nak updete
even mmg aku ngah blurr..

tp gatai gak nak update.
pedulik la...tade org bc pon..

hampir 2 minggu aku bertukar status..
rase mcm tade pape perubahan pon..
sb still rase ms bercinte dolu2..
yg lainnyer sb dah boleh tinggal 1 bumbung,
kn msk hari2..pg2 kn bngun kejut die smyg,
kn buat sapan pagi,
semayang jemaah..bla...dan bla..bla
..tp mmg syok la perasaan tuh

sb dulu bujang..tadenye nak bngun buat sapan bagai..
semayang sesowang..mkn sesowang
Mr.Husband lak..mkn tak memilih
masak pe pun die mkn..

tp seafood mmg die tak mkn la..alahan..
so dgn aku2 skali tak mkn..
tade geng nak mkn tak best la kan..
lau se nak mkn pegi je kedai..muahahaha..
tp tadelah selalu..aku pon bkn suke ngat,,
kekadang je rase nk mkn..

bila dah duk sebumbung nih...kt akn tau la..
baik buruk husband kite kan..
tp biarlah jadi rahsia rumah tangga..
berdosa yer baik ke buruk ke hal suami sendri..
so bware..lau se nak cite pape..plzz zip ur mouth..mn yg da jd isteri la

nanti smbung lg k...



9 comments:

mAr@ZiEy said...

Sis..bg la petua ckt..sblm sy tukar status this december..huhuhu

atiQah adNan said...

bese laa dah kawen semua keburukan akak teserlah dah tak de nak cover-cover kan..

Naniey said...

to marziey...tips yer..heheh...nani pon tak tau nak bg tips..tp nant nani wat entry pasal tu erk..

to sis tiqah - haah..betul2

Faarihin said...

Salam.. wah.. bestnya dah sebumbung dgn org yg tersayang yg lagi sah di sisi islam.. kalo ada apa2 perbalahan kecil jgn diperbesarkn.. tangani dengan sebaik2nya.. org tua2 dulu slalu berpesan.. jangan diikutkn sangat kalau de masalah yg mungkin menghiris, terguris or ape2 ajelah..Atasi ia dengan keprofesional yg ada.. hehehe.. pepandai aje dak hingusan cam sy ni nak bg nasihatkan.. huhuhu..

Smoga berkekalan hingga akhir hayat cik naniey n suami tercinta.. (^__^)

imHepPie said...

iskk..nih yg smangat nak kawen membuak2 neh..wahaha

imHepPie said...

nak kawennnn.....

~ceRRy beRRy~ said...

best plak rasa alam rumahtangga ek..
mst rs lebih bertanggungjawab kan kan...

tp bestla husband akak..
sbb akak pndai masak best2...
gemok dia nnti!
hik2...

asna cute said...

alooo sis.. kongsi la pengamalan masak utk huby tue.. nk jugak asna belajar masak huhu..

amik gmbr makanan byk2 sikit ek heh plzzz~

Naniey said...

to farihin - insyaAllah..doa2kanlah kami yer

to mimie - yeah..kawen cpt2 yer

to ifa - hehe...tu la pasal...die pon selera je mkn..pape pun akk mask..tu yg seronok

to asna - erk..ok..baiklah..pasni lau akk mask akk tunjuk kan k..