Doaku Untukmu

Bismillahirahmanirahim..

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,
Ampun kan Lah dosa-dosa ibu bapa kami, Ampunkan segala dosa-dosa kami, Tempatkan roh ibu bapa kami disisimu Ya Allah,
Ya Allah engkau la tuhan kami yang satu, Engkaulah tuhan yang maha mendengar,
Pelihara tingkahlaku kami,
Lindungi kami dari segala kekufuran,
Ya Allah Jauhkan kami dari sifat riak, sifat tamak, sifat sombong,
jauhkan kami dari perasaan hasad dengki.

Permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah.

Amin..amin ya Rabbalalamin.

Wednesday, October 21, 2009

seketika selepas....

Salam semua..
MyEm0.Com
bulrpp...ops..sekius me.
kenyang sudah lunch ngan mcd tadi..
hari ni rs mcm mls nak update..
se cam nak jln2 blog korang jer..
MyEm0.Com
tp tgn ni ttp gian nak tekan2 keybod
tak dapek den nak nolong..
terkeluar jugaklah update..heh..

sal entry smlm tu just nak lepaskan geram..
nak mrh kwn tak smp ht,lg pon i tak reti la nak mrh2 ni..
diamkan sajork lah..
lau diorg nak ckp pe ke..tknak dtg ke...
majlis ttp berjalan..
doakan majlis tu berjalan lancar yerp kengkawn..

1 perkara yg aku agak terkejut, smlm kakak aku col ty pasal majlis lakan..
sblm ni aku dah inform kat die, tp smlm die col ckp pihak aku kn bwk brg..
5 dulang..eh selalu bertandang kn bwk ker??aku dah confius..
mak aku dah ckp..die mmg nak bwk tp tade lah smp 5 dulang..2,3 dulang jer..
tp alih2 abg ipar aku lak nak bwk 5 bks..
so terpaksela beli pe yg ptt..n sebelah lelaki pon kn blas 7 dulang tau..
mcm hantaran lak..tak kesahla..
tp ni hantaran bkn brg2 k...cume manisan n buah2 jerk

kalau korang mcm mn plak erk??
sb seblm2 ni aku g kenduri kawen bertandang
tade lak kn bwk dulang2 bagai nih..
slalunyer diorg bwk brg hantaran ms kawen dulu..
means pihak kuarge laki tak amik terus brg hantaran,
biasenye org tukar2 kan...
diorg ms bertandang br bwk brg tu..
MyEm0.Com



**ini adat seblh pantai timur..lau len tmpt aku tak tau

5 comments:

asna cute said...

sis.. gitu ker? asna xtau pun. Ada gak asna pegi belah pntai timur tp xde pun dorg bertandg main balas2 dulang. setakat bg bekalan lauk2 n nasi tue biasa la.. hmm nie 1st time dgr nie..

Psst.. xnk tmbh inai di jari ker? hehe ;)

~ceRRy beRRy~ said...

ohh..mmg ada kak..
akak2 ifa sume camtuh..
kene sediakan siap2 brng2 utk pegi umah pihak lelaki plak..
byk buah ngan manisan len jek..
pastu kain apa ntah..hehe..
org kata brng2 tuh bukan tok laki..
tp utk keluarga pihak lelaki..
^__^

sI tEDI said...

seperti biasa jawapan aku .. aku belum tawen.. x tau bape dulang nak bawak. ekekekeekek..

tapi betul gak kate emak kamu.. bawa 2-3 dulang jek.. org kata macam syarat gitu..


semoga majlis kamu berjalan lancar..

jgn lupa nanti.. say cheeseeee :D

ekekekeke

atiQah adNan said...

tak pernah dengar pulak gitu..
tapikan dear.. setiap negeri banyak budaya dan adat nye...
kita memang pelik tapi kena lah follow je kan.. ^__^

ajnie's said...

salam perkenalan...adat orang kelantan memang macam tu..w.pun bertandang kami still berbalas dulang.hanya bagi manisan @ buah @ kain...tapi saya sendiri hanya bagi kek n buah sahaja...sbb sy kawin org KL..