Doaku Untukmu

Bismillahirahmanirahim..

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,
Ampun kan Lah dosa-dosa ibu bapa kami, Ampunkan segala dosa-dosa kami, Tempatkan roh ibu bapa kami disisimu Ya Allah,
Ya Allah engkau la tuhan kami yang satu, Engkaulah tuhan yang maha mendengar,
Pelihara tingkahlaku kami,
Lindungi kami dari segala kekufuran,
Ya Allah Jauhkan kami dari sifat riak, sifat tamak, sifat sombong,
jauhkan kami dari perasaan hasad dengki.

Permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah.

Amin..amin ya Rabbalalamin.

Tuesday, May 26, 2009

Kamal Adli

Selama ni aku tak pernah teruja n artis2 kat Malaysia ni..lau minat pon...minat gitu2 jer..tak terlalu taksub...bg aku..sm je artis ke tak artis ker...

sama gak n si Kamal Adli ni...aku tak knl pun die..tp de la tgok lakonan die..
selama ni aku tgok n takde pape respon or minat..watever..
tp smlm tgok cite ZATI & SI MAWAS se lenla...mcm ..abaikan...
die ni biase2 jer...nak kt hensem boleh la..tp bg aku muke jujur..hehehe...
senyum die not bad...good looking la...tp de smthing aku suke ttg die...yg tu..biarla rahsia...
hope aku tak dgr cite tak elok ttg die...

aku minat die bukn sb die org pahang..nop..tp smthing lah...
rase cam nak jmp die face to face..
kahkahkah...nak ke die jmp aku...simpang la...

BIODATA

NAMA PENTAS: Kamal Adli
NAMA : Ahmad Kamal Ahmad Adli
KERJAYA : Pengacara, Pelakon & Model
TEMPAT LAHIR : Pekan, Pahang
STATUS : Bujang
PENDIDIKAN : Pelajar Bidang Penyiaran di Malaysian Institute of Integrative Media (MIIM) Akademi TV3
HOBI : Menonton Wayang & Karaoke
SUKAN : Futsal
TINGGI : 180 cm
BERAT : 73 kg
JENAMA PAKAIAN: Camel Active, AX, Versace & Cult
PRODUK WAJAH: Biotherm & Lab Series

DUTA PRODUK
Duta Handycam Sony (Sony Handycam Product Icon) selama setahun.

KERJAYA SENI

PENGACARA
1. Host : Rentak Juara, Rhythm Of Champions (RJROC) 2008 di RTM1
2. Host : Pandanganku, Ceritaku (tajaan SONY, produksi Blackbox) di Astro Ria

PELAKON
Pelakon (watak Johan) : Impian Sunsilk (produksi Red Communication) di TV3

MODEL
1. Hero Remaja 2007/2008
2. Catwalk – Lee Cooper, Converse dan lain-lain.
3. Iklan – KFC



12 comments:

asna cute said...

Haip haippp bgtau MrF nanti haaaaa~
=p hehhehe

ainiayu said...

alahaiiii naniey... akak pn minat gak kt si kamal ni..tk tau psl pe...ada something kt die yg wat akk minat...mmmm....pape pun mrA kt umah tu lg beshhhh....ho..ho..ho..

ije said...

dia yg belakon cite bionik tu kan? erkk..

~ceRRy beRRy~ said...

wawawa...
ifa pn dh penah nengok cite tuh..
1st time tgk promo die mcm pelik je cite tuh...
cam de gorilla ke apa ntah..hehe
die ke yg berlakon???
mmg x kenal..hehehe...

tggi gler mamat nih..
klu jln kat ifa..
dh confirm2 sakit leher ifa nk pandang die...

kesimpulan,
mmg x mngkin jd boypren ifa...
so, akak selamat..
x dikebas oleh ifa...
muahahahahaha....

NaDiaHaNuM~ said...

minat gak cite zati&si mawas tuh..
tp sbb liyana jasmay yg sgttt cute ituh..
i likee~

d 4 dahlia said...

hoh..sapekah kamal adli??
mustapa kamal taula..haha..apekah beliao anak kamal hassan hero tamil yg mnjadi pujaan hatiku itu..ahaha~~

Naniey said...

to asna - hep jgn bag tau..die jeles hahaha

Naniey said...

to kak aini - hehehe.betul2

Naniey said...

to ije - haah..yg belakon cite bionik tu

Naniey said...

to ifa - heheh..owh de hati erk...seb bek ifa tak minat kan..kan

Naniey said...

to nadiah-hehehe..itulah pasal..cute je die kan..

Naniey said...

to dahlia - erm..mungkin ye mungkin tidak..tp yg pasti di seorg pelakon yg takde kn mngena n harun salem bachik...hahaha