Doaku Untukmu

Bismillahirahmanirahim..

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,
Ampun kan Lah dosa-dosa ibu bapa kami, Ampunkan segala dosa-dosa kami, Tempatkan roh ibu bapa kami disisimu Ya Allah,
Ya Allah engkau la tuhan kami yang satu, Engkaulah tuhan yang maha mendengar,
Pelihara tingkahlaku kami,
Lindungi kami dari segala kekufuran,
Ya Allah Jauhkan kami dari sifat riak, sifat tamak, sifat sombong,
jauhkan kami dari perasaan hasad dengki.

Permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah.

Amin..amin ya Rabbalalamin.

Monday, November 9, 2009

Pendapat anda??

Salam..

hi uall..
hari ni pagi2 lg dah asik terpikir nak benti keje je
sgt2 bosan tau duk ofis ni..
keje pon dari minggu lepas lg nani tak buat
sgt la mls..
mood dtg keje pon nak taknak jerk..

ngah pkir baik buruk berenti keje sbnrnyer nih
lau ty ensuami die ok je
hurm...

korang bg la pendpt..
baik n buruk berhenti keje..
bkn tuk selama2nye nak berenti
tp just tuk sementara jer

sb skang mood mmg tade lansung tuk bekerja..
sgt2 down..bosan duk ofis nih..


9 comments:

ajie said...

berenti kerja? x jd masalah, yang penting ekonomi family stabil ok le.. saya dulu pun berenti kerje.. 4 thn kerje tetap.. tapi makan gaji, biasa le.. sekarang saya meniaga.. buka kedai runcit dan membuat kuih tradisional.. setahun sekali pulun musim raya 3 tahun dah boleh rilek.. kalau tiap2 tahun pulun.. kaye le saya... hehehe.. pk dgn tenang.. berenti kerje 1 keputusan yg besar..

asna cute said...

pendapat asna..

better beti keje jer kak.. sbb akak dah xde mood sgt2 nak keje. bter benti sementara time akak pregnt nie boley jugak rest2 kan selepas _ tahun akak keje

( _ sila isi yea asna xtau hehe)

;)

nurul riza said...

xpyh behenti,cuma ambk cuti jer..
biase lar awl2 pregnant mmg cam tu..bile kandungan dh msuk 3 bulan lbh @ 4 bln sumenye dh ok..

Ummi-Izah said...

assalamualaikum dik...terpanggil nak bagi komen bila baca entry nih...ni base dari pengalaman akaklah yer dik..duduk rumah tersangatlah best nyer kita tak terikat ngan mana2 dateline as long as house chores siap...makan pakai suami dan anak2 ok...tapi kita akan rasa tertekan bila kita kesempitan duit..so kesefahaman antara suami isteri amatlah penting..sebab duit boleh jadi bahan gaduh...so dari segi emosi bab duit kalau kurang kita kena byk sabar...sebab bergaji sendiri dan mendapat elaun dari suami adalah 2 hakikat yg berbeza dan jumlah pastilah berbeza...melainkan kalo suami kita betul2 mampu nak bagi sama mcm yg kita earn waktu keja..tapi duduk rumah doesn't mean kita tak boleh cari duit..kan..dengan keadaan adik yg berbadan dua duduk dirumah boleh buat a lots of things utk kebaikan baby dan diri adik...ilmu...spritual..mcm2lah...tapi sebelum buat apa2 keputusan mentally prepared utk adik dan suami lagi2 org ngandung nih emo sgt...(pesanan seposen akak emo not good for baby yer) ni terjadi pd my first son ...for myself akak lebih prefer duk rumah because I can raise my children myself...everything buat sendiri..tapi terpulang pd individu...so discusslah between the two of you..

atiQah adNan said...

erm.. pada akak kalau naniey rasa suami boleh uruskan rumahtangga sendiri naniey berhenti laa..
bincanglah dengan suami ye... pada akak sekarang duit sangat penting..

Naniey said...

thanks tuk semua pendapat n comen..skang nani pon dlm dilema..nak benti or keje..sb skang pon gaji nani tadelah bsr sgt...makna kata kalu benti pon tadela terasa sgt...suami mmg la leh ckp die lah tanggung nani..tp nani risau jugak sbb tkt die takdan duit...

tp rs nak benti tu lg tinggi ..huhu...nant bincang btl2 ngan suami..hukhuk

sI tEDI said...

suasana kerja ok ke tak?

apakata cuti dulu tenangkan fikiran?

meo188 said...

bosan? amik je cuti jap... g jejanlan... rileks2... lepas tue keje balik :)

~ceRRy beRRy~ said...

bg ifa.. ifa pn rs better akak berenti jek klu akak x larat sgt dh...
nnti akak pn jadi tension klu buat something yg akak mcm dh xmo buat..

insyaAllah.. lepas nih akn ada rezeki utk anak akak..

pape pn.. pk elok2 tau akak =]