Doaku Untukmu

Bismillahirahmanirahim..

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,
Ampun kan Lah dosa-dosa ibu bapa kami, Ampunkan segala dosa-dosa kami, Tempatkan roh ibu bapa kami disisimu Ya Allah,
Ya Allah engkau la tuhan kami yang satu, Engkaulah tuhan yang maha mendengar,
Pelihara tingkahlaku kami,
Lindungi kami dari segala kekufuran,
Ya Allah Jauhkan kami dari sifat riak, sifat tamak, sifat sombong,
jauhkan kami dari perasaan hasad dengki.

Permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah.

Amin..amin ya Rabbalalamin.

Thursday, November 12, 2009

Mom To b

Salam..

untuk menjadi ibu bkn la satu perkara yg mudah..
ssh erk..
byk perkara perlu difikirkan..
mn nak keje..nak jg baby..nak jg suami..nak jg badan
family lg..

see byk kan..tp tu la dugaan
sb tu wanita ni kaum istimewa.. :)



ekcely..
nani br dlm trimester pertama..n ms ni janin sgt sensitip..
risau tau..nak buat somthing mesti pikir baby jer..
hope 'dia' ok la kat dlm ni..

then byk perkara nani tak tau sbnrnye
kn byk membc n merujuk pd ibu2 yg da de pengalaman
Thank God coz ramai antara kwn2 nani yg dah de ank
and tengah preg pon ade
so takdela susah lau nak cr maklumat..

oh yer..start kandungan bape bulan ptt nani beli brg baby yer??

('-')





11 comments:

atiQah adNan said...

hehe start dah tahu jantina baby kot dear.. tapi ade jUga yang tanak scan tengok jantina baby ape.. huhu tak sabar ea nak shopping bajU baby..?

eida~fatiha said...

kita kongsi pengalaman sama2 ok..;)

masa akak dulu la,akak li masa kandungan dah masuk 7 bulan..
yang skang ne xde la beli banyak sgt..
pakai yang lama jew..

asna cute said...

org kata beli awal2 sbb klu lewat2 beli (mksud time bby dlm perut dh besar) nti akak cepat mengah nk berjalan jauh or lama.. better pegi time akak boley jalan la.. dlm usia kandungan akak 4 5 bulan gitu.

*pegalaman drpd kawn asna jugak hehe bdn dia kecik molek ja..

jemarisepi said...

TAHNIAH NANI..
SAMA LAH KITA,BUT AKAK BBY NO 2 SETELAH ADAM DAH 7THN..LAMA KAN...
X SEMUA WANITA SEBERTUAH KITA TAU...HIHIHI
JG DIRI BAIK,JG BBY...

BULAN KEBERAPA..?BETTER 8 LAH,BULAN GANJIL BBY BESA NYA KERAS & BLEH KUAR..FAHAM KAN...SO BULAN GENAP SELAMAT SIKIT LAH..SO NAK MASUK BULAN KE 8 DAH OK...X PUN BELI JER SIKIT2...
BBY SULONG MMG KITA EXITED SIKIT TAU..HIHIHI

SO SAMA2 KITA BERDOA AGAR BBY KITA OK EK...

imHepPie said...

tngu da tau jantina la bru bli hehe

Ummi-Izah said...

salam naniey...lately suka benor jengah rumah nih.. ^_^...

hehe akak selalu pesan pd member yang mengandung sulong nih...nikmatilah saat indah ketika mengandung first baby..mesti tanya naperkan...tak sama ker ngandung 1st...2nd..seterusnya..answer nyer tak sama dik..ngandung 1st tanggungjawab tak berapa berat lagi..kita just jaga diri kita, baby and suami..so orang kata taklah penat sangat..kalo ngandung yg seterusnya...dgn nak layan yg kecik lagi (lebih2 lagi yg tak pandai urus diri lagi)...ngan diri kita lagi...ngan suami lagi..

Waktu mengandung ni kita bacalah al-quran byk2 utk halwa telinga anak2 kita...hehehe jgn asyik dgrkan anak ngan lagu-laguan saja (trend org zaman sekarang)..oh nak anak pandai math waktu ngandung nih bykkan buat latihan math...(yg ni dapat email tentang kepandaian org yahudi) but akak tak pernah buat lagi...

Oh nak beli barang2 anak...akak biasanya beli keperluan nih bila masuk bulan ke 7..Satu lagi kalo nak mudah bersalin...tak susah..akak dapat petua nih dari org yg berilmu...tiap2 hari bacalah yasin bila sampai ayat mubin (ada 7 mubin dlm surah yasin) hembuskan dlm air (sediakan sebotol air) dan minum air tu..insya allah dgn izinnya mudahlah kita bersalin..alhamdulillah 3 org anak akak semua bersalin mudah ..sakit sebelum nak bersalin pun sekejap jer..

tu jerlah pesanan dan pandangan seposen akak..

ainiayu said...

bagi akk masa 6 bulan dah ok klu nk prepare barang...klu awal sgt risau terlebih beli, maklumla excited & pilihan pn mcm2...klu lambat sgt lak risau nnt dah tk larat nk jln sana sini...yg penting jangan membazir beli pakaian baby byk2 sbb nnt dia cepat membesar...lepas pantang nanti baru beli lagi ikut sesuai saiz badan dia...ok..

Naniey said...

hikhik..thanks semua..nani mmg xcited sbnrnyer...nani akn igt n praktik semua nasihat dan cadangan tu..heheh..me acih semua...

meo188 said...

take care blogger fren!

~ceRRy beRRy~ said...

wahhhh...
akak mst x sabar nk beli brng2 utk baby kan..
ifa pn xsabar nk jd aunty! hik2...

harap2 akak sihat jek sepanjang akak mengandung ni yek...
& baby juga sihat =)

Framestone said...

ops...
bro xmerasa lg perasaan mengandung
perasaan bersalin pernah la...bersalin pakaian he...23x

www.broframestone.com