Doaku Untukmu

Bismillahirahmanirahim..

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,
Ampun kan Lah dosa-dosa ibu bapa kami, Ampunkan segala dosa-dosa kami, Tempatkan roh ibu bapa kami disisimu Ya Allah,
Ya Allah engkau la tuhan kami yang satu, Engkaulah tuhan yang maha mendengar,
Pelihara tingkahlaku kami,
Lindungi kami dari segala kekufuran,
Ya Allah Jauhkan kami dari sifat riak, sifat tamak, sifat sombong,
jauhkan kami dari perasaan hasad dengki.

Permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah.

Amin..amin ya Rabbalalamin.

Friday, September 11, 2009

15days

Salam

nak ty la kat korang yg dah berkahwin kan..

wang hantaran tu kan..wajib tunjuk ke ms akd nikah..
coz my mum suh bwk cash...

n bile difikirkan balik mcam sgt bahaya woo..
org skang dah guna cek kan..

mr tunang nak guna cek..tp bile ty mak..
mak ckp kadi nak tgok..tul ker??
mak aku tu dahla ssh nak bwk berunding..

kalu A - A la jwbnyer..

tolong....

10 comments:

LuVidA^^ said...

peliknye tok kadi nk tgk ek?
takot duit palsu ke? hehe...
xtau..lum kawen :D

imHepPie said...

bincang la baek2 ngan mak..xpun g tny org yg lebey arif hal2 cenggini...waa beshnya...

atiQah adNan said...

heheh adik akak masa kawen pun bawa 11 ribu cash dear.. hehehh

Naniey said...

kak tiqah..wajib ke bawak cash???

misa said...

masa kawen bawak.. tp tak semua.. ayah kata bawak sket je wat syarat..

kat borang nikah ada tulis jumlah yg diterima.. kadi cuma tanya utk sahkan maklumat tu.. tu je.. tadok nak kira sungguh...

Naniey said...

oo...thanks misa..hehehe

Framestone said...

xperlu tunjuk... mybe nk mudahkan mak bayr itu ini untuk majlis kamu...

lgpun duit hantran bertujuan mengurangkan beban bagi pihak perempuan untuk mengadakan kenduri kahwin..itu sahaja.. n bukan sebab nk jual anak

yg patut ditunjuk adalah mas khawin..coz bnde itu merupakan bnde yg akan diberikan kepada si isteri sebagai tanda akad... (ala cam nk beli brg gak..kne ade barang n duitnya...xkan nk beli muslihat pulak ek)

www.broframestone.com

ainiayu said...

masa akak kawin dulu,maskawin je kena tunjuk sbb itu yg wajib.tk kisah le maskawin tu dlm btk duit @ barang...pasal duit hantaran tu tk payah tunjuk cuma tok kadi tanya je utk isi dlm sijil nikah...lagipun duit hantaran tu selalunya utk org biasa cam akak ni dah diserahkan seblm kenduri utk kegunaan kenduri kendara...tapi klu nk bawa cash gak terpulang cuma kena berhati2 sbb ada rombongan pengantin kwn akak kena rompak on the way ke rumah pengantin pompuan...sian dia...abih duit hantaran lesap gitu je...cuma nk berkongsi pendapat....

ana Yg Ceria said...

duit hantaran antara anda dgn pihak lelaki jer..terpulang la..perbincangan dari anda dgn mil anda..heheh ana kenduri bulan 11 duit hantaran dh kasi dh semua..cuma bawa duit mas kawin ja masa nikah nnt..so tahniahh yerr lg 15 hari menuju saat bahagia n pertukaran status.. tahniahhhhhhhh semoga bahagia

Framestone said...

out of topic--> eh xde la.. cerita nie tahun nie punye la... baru je shooting hari tue.. just di siarkan di gua.com.... eh naniey tgk kat mne nie he..23x kate tahun lepas ade cite nie