Doaku Untukmu

Bismillahirahmanirahim..

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,
Ampun kan Lah dosa-dosa ibu bapa kami, Ampunkan segala dosa-dosa kami, Tempatkan roh ibu bapa kami disisimu Ya Allah,
Ya Allah engkau la tuhan kami yang satu, Engkaulah tuhan yang maha mendengar,
Pelihara tingkahlaku kami,
Lindungi kami dari segala kekufuran,
Ya Allah Jauhkan kami dari sifat riak, sifat tamak, sifat sombong,
jauhkan kami dari perasaan hasad dengki.

Permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah.

Amin..amin ya Rabbalalamin.

Monday, November 15, 2010

kita sesama manusia sm shj darjatnya

pic goggle.

Salam ..

hr ni mendung je...mcm nak ujan...tp mmg dah ujan pon..er...abaikan.
last week ade chat dgn some1 yg nani dah agp mcm adek sendri,,
ya..dia sgt istimewa di mt nani..

dia ade abg.abg die kwn nani..ye die oku.
sb tu die sgt istimewa bg nani.ms sek dulu nani slalu blanje die mkn..
ala bkn yg mhl2 pon..setakat apollo tu je..dulu sek mn de duit byk kan.

knp baik ngan die???sdgkan die oku..
knp mesti ade perbezeaan antara oku dgn org biasa.

nani tak pernah aggp dia oku..mlh nani aggp die mcm kt2 je...sempurna.
malah nani sgt bangga berkawan dgn die..sgt2 bangga.
sekarang die dah berjaya..die dah keje n org takk n sgka yg die boleh keje tu..
n td die de anta msg kat fb..cite pasal pengalaman pht, ditinggalkan keksaih kerana
parents ppuan tu tak dpt time krn die oku.

nani sgt sedih bl bc msg tu,,,touching..
ye knp ade lg org yg berfikiran seperti parents ppuan tu..
knp lau hidup ngan oku tak terjmin ms dpn ke??
kt semua sm je..tade perbezaanyer..
tipa2 org de kelemahan n kelebihan msing2..
tp msih de lg segelintir yg berfikiran mcm tu..

knp mesti membezakan tiap2 mnusia..
sdgkan kt ni sm je.MANUSIA.
tak kira kaya,miskin,berpgkat dato ke...tan sri ke..
sm je taraf kt..adlah MANUSIA.
ttp akn MATI.
tetap akn dihisab.

bdo'alah..

KT TTP AKAN KEMBALI PD YG SATU.

4 comments:

BENA said...

blog kak nani bertuka wajah . heee =)


zaman skg still lagi ade berpikiran gtu . penah jugak dga cte . sorang pompuan ni minat kat sorang laki ni. laki tu encem sgt . pompuan tu minat gle la.


last2 tau laki tu bisu . terus xmo . ish3. =(


kak nani . bessss ni kalo dpt tido ujan2. heeeee~

Naniey said...

eee...tu la pasal...syoknyer tito..hahaha...

hah mcm tu ke..sianla org oku lau smenyer ppuan nak yg sempurna..sedey tau

pN.rOs said...

biasa la....
mcam la kita ni sempurna sangat nak ketepikan orang yang ada cacat cela fizikalnya

Naniey said...

yup...tu la kan..de lg org yg mcm ni