Doaku Untukmu

Bismillahirahmanirahim..

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,
Ampun kan Lah dosa-dosa ibu bapa kami, Ampunkan segala dosa-dosa kami, Tempatkan roh ibu bapa kami disisimu Ya Allah,
Ya Allah engkau la tuhan kami yang satu, Engkaulah tuhan yang maha mendengar,
Pelihara tingkahlaku kami,
Lindungi kami dari segala kekufuran,
Ya Allah Jauhkan kami dari sifat riak, sifat tamak, sifat sombong,
jauhkan kami dari perasaan hasad dengki.

Permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah.

Amin..amin ya Rabbalalamin.

Monday, November 22, 2010

gigih belajar menjahit

Salam,

entry ni spttnyer dah lm nani tulis,
tp mcm biasela..manusia mudah lupa..cehwahh
hehe...so skang la nani tulis n publish kan.

sbnrnyer dah lm dah nani blaja mnjht, since duk umah dulu..
sejak berenti keje jd fulltime housewife..
nani de beli mesin jht dr pusat jahit epple.
since dah ade msin jht,rugila lau bl mhl2 tak guna kan..
so nani praktikanlah tgn kers nani ni..heheh

dlm family nani kbykan semuanye pndai mjht..kakak nani 2-2 tukang jhit,
mak nani dulu pon tukang jhit,
kakak ipar pon tukang jhit,mak mertua pon pndai mnjht.
so tipu la lau nani tak reti jht lnsung..

dr kecik nani ni terdedah pd jhit mnjht, so tak ssh kot bg nani
cume rjin dgn tidak je..
so skang nani rs nani makin gigih blaja mnjht..
mayb nex year nani akn pegi blaja jht kat pusat apple tu..
setakat ni lau nk jht baju kurung biase tu InsyaAllah la nani boleh..
setakat alas meja,sarung bantal tu...takyah nak pk pnjg..

**pic goggle**
ni mesin jht yg terawal nani beli..sesaje suke2

**pic goggle**
ni mesin yg nani guna skang..bkn brand jenome tp matsuyuki rsnyer..hahah
da lupe..
mesin jht ni skli dgn sulaman..
dan byk jenis jhitan...

nant blog nih akn slalu de update psl mnjht..
biasela..nk update psl diri sendri mcm mls kan..heheh

lau de sesape yg ngah blaja mnjht,tau yg dah expert mnjht..
nak join blaja ke..leh la xchnge link...

4 comments:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

tak ramai org perempuan pandai menjahid sekarang

Naniey said...

ye ke....rsnye byk jugak tukang jht..laki pon de kan

BENA said...

bena reti jahit manik jek . sebab mama pandai jahit manik . jahit baju bena xpandai ag . nanti2 boleh laaaa tempah ngn kak nani ekkk . heee~

Naniey said...

bena - insyaAllah..hehehe...