Doaku Untukmu

Bismillahirahmanirahim..

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,
Ampun kan Lah dosa-dosa ibu bapa kami, Ampunkan segala dosa-dosa kami, Tempatkan roh ibu bapa kami disisimu Ya Allah,
Ya Allah engkau la tuhan kami yang satu, Engkaulah tuhan yang maha mendengar,
Pelihara tingkahlaku kami,
Lindungi kami dari segala kekufuran,
Ya Allah Jauhkan kami dari sifat riak, sifat tamak, sifat sombong,
jauhkan kami dari perasaan hasad dengki.

Permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah.

Amin..amin ya Rabbalalamin.

Monday, December 14, 2009

Kehilangan

Salam..

kalu de yg perasan dah hampir 1week nani tak update blog kan..
nani cuti or mc la..
kat blog mayb de yg tak tau knp nani mc..

so nani explain kat cni skit..
nani masuk wad..
n nani keguguran..
yup...jgn terkejutcoz nani de bg tau sblm ni risiko,
tuk gugur tu tinggi..
nani terima dgn redha n dgn hati yg tenang..

sedih sgt2 sedih tp..
nani tak dpt nak buat pe..
tu yg tertulis tuk nani n hubby
nani n hubby terima..
mayb nex time leh cuba lagi :)

jgn ty knp leh jd mcm tu
anggap nani tade rezeki..


24 comments:

mAr@ZiEy said...

Sis..tabah ok hadapi sume dugaan tu..jgn stress terlampau lak..husband akk kene bg akk semangat lebih..kwn sy da 3 org keguguran utk 1st baby..tp sy yakin lps ni ade rezeki akk..tabah ok..

~ceRRy beRRy~ said...

kesiannya kat akak...

akak byk2 bsabar yek..
insyaAllah.. akak akn dikurniakan rezeki yg lebih lg pasni..
insyaAllah...

byk2kan rehat ye akak..

Naniey said...

marziey - yup..InsyaAllah nani ok je ni..

ifa - thanks ifa...

asna cute said...

Kakkk~
berusaha lg yea. Insyallah nti dtg wedding asna ngan perut yg Comel tue tau!~

Amin~

misa said...

salam..

sorry to hear nani gugur.. anw, byk2 bersabar.. redha dengan ketentuan-Nya, pasti ada hikmah..



byk2 rehat ye..

atiQah adNan said...

takde rezeki naniey..
takpe berdoalah untuk cepatkan rezeki nak dapatkan baby lepas ni k..
hope naniey n suami tabah dan tak putus asa... jaga diri..~

Naniey said...

asna - heheh..InsyaAllah...doakanlah nani dimurah rezeki n zuriat..amin

Naniey said...

misa - yup nani dah sedia akcely....tp tu lah..manusia kan...

Naniey said...

kak tiqah - yup InsyaAllah kak..

ije said...

keep on moving! =)

nani strong sgt. lepas ni confirm ada rezeki.

Myza Pesona said...

Naniey,
Take it easy ok! Ada hikmah di sebalik apa yang berlaku! Keep on trying and never give up ok! Besides, you are still young! Still got a long time to go!

ainiayu said...

sabo ye dik...sedih akk bila tau pasal ni....cuba lg ye...insyaallah ada rezeki nnt....sementara tu rehat cukup & jaga kesihatan...prepare diri nani utk mengandung lagi...

Naniey said...

ije - hehe strong erk..ok..akn cuba tahun dpn..ehhehe

Naniey said...

myza - yup InsyaAllah...taknak giveup dlm bab ini..sb nani mmg nak baby..hehehe

Naniey said...

kakaini - yup..nani ok kak.jgn sedih tau...hehehe

Framestone said...

xpe nanie... leh lg mintak hubby wat kan... asalkan nanie masih leh pregnant n xde ape2 masalah sampingan dari keguguran itew

ramai gak kawan2 bro keguguran tahun ini... tp dorg kuatkan semangat...mgkin ini pengalaman pertama mengandungkan...

harap family bersabar ek.. kite berusaha... tuhan yang menentukan

www.broframestone.com

d i D a_LittLeBaby said...

akak..

sabar la k..
mungkin lum rezeki akak agy...

kita sama2 berdoa agar akak sentiasa di murahkan rezeki..dan mudah2an kita org leh dapat anak buah dalam waktu yang terdekat nie....

k!!

k|ree said...

take care ye..jaga kesihatan..insyaAllah, boleh mencuba lagi...ada hikmah di setiap kejadian...

Naniey said...

bro - heheh..nani ok je bro..leh cuba lg taun dpn..hehehe

Naniey said...

dida - okies..akk ok dah...jgn risau k

Naniey said...

kiree - heheh..yes..caiyok2...akn cuba,ingin cuba dan terus cuba smp dpt..

Framestone said...

he...23x bro punnk gak..tp xleh nk usahakan he...23x

Areefah said...

Nikmat akan tiba setelah ujian diterima dan dilalui dengan sabar dan REDHA

Nadya said...

salam..saya terbaca entry nie n phm mcm mana perasaan tu..sbb sy pun pernah miscarried utk 1st baby May lepas..sedih tak terkira tapi Allah Maha Mengetahui dan itu yg terbaik utk kita..anggapnya sebagai a blessing in disguise..insyaAllah rezeki itu ada nanti..cuma lepas ni jaga diri elok2 esp dalaman tu..utk prepare nxt pregnancy..folic acid jgn lupa mkn lepas pantang nnt..n byk2 berdoa..=)